Iubește-te ACUM!

Să ne iubim poate părea o sarcină descurajantă și chiar copleșitoare.

Unde să încep oare și care ar fi pașii concreți pentru a începe călătoria de iubire de sine?

Obișnuiam să mă întreb aceleași lucruri pe vremea când îmi era destul de greu să mă accept așa cum sunt. A începe să trăiești o viață bazată pe acceptare în loc de teamă necesită introspecție pentru a descoperi cine ești cu adevărat, ce îți place și mai ales ce înseamnă să te iubești.

În cele ce urmează am să-ți ofer câteva întrebări pe care le poți folosi ca și punct de plecare pentru a trezi puterea iubirii de sine.

Hai să începem!

Iată cele 15 întrebări pe care te invit să ți le adresezi:

1. Ce înseamnă iubirea de sine?

La începutul oricărei călătorii este necesar a ne stabili destinația, așadar și de această dată este important să ne stabilim obiectivul. Modul în care văd acest obiectiv nu este neapărat ca un punct final, ci mai degrabă un moment în care se va produce o conștientizare profundă a conceptului de iubire de sine.

Așadar, ce este iubirea de sine?  Ce înseamnă acest concept pentru tine?  

  • Cum se simte, cum arată, cum ai acționa dacă ai avea-o?
  • Este oare vorba despre onestitate, compasiune, conectare sau autenticitate în raport cu tine?
  • Sau este mai degrabă un trend legat de grijă de sine și introspecție?

Iubirea de sine va însemna categoric ceva diferit pentru fiecare dintre noi, tocmai de aceea este foarte important să începi definind conceptul și verificând modurile în care o poți aduce în viața ta.

2. Ce iubești deja la tine?

Când te gândești acum la tine, exact așa cum ești, ce este ceea ce iubești deja?

Întocmește o listă cu lucrurile pe care le iubești în prezent la tine. Mintea va merge către lucrurile pe ți-ai dori să le îmbunătățești sau schimbi pentru a ajunge să te iubești. Mulțumește-i și dă-i volumul încet!

Îți recomand să te gândești și să incluzi aspecte ale personalității tale, esenței tale și modului în care arăți fizic. Notează pe această listă orice detaliu cât de mic și nesemnificativ ți s-ar părea, nu te limita, scrie orice aspect care îți trece prin minte!

3. Cum te iubești în prezent?

Ai o rutină de îngrijire? Descri-o! Se găsește ceva în rutina ta care îți inspiră iubire de sine și te face să te simți apreciată și importantă? Descoperă ce funcționează deja pentru tine și dă-ți voie să observi cum deja alegi să te iubești și cât de minunat te simți în acele momente. Recreează acele momente și repetă-le ori de câte ori simți că ai nevoie.

4. Ce crezi despre a te iubi?

Uneori, în mod conștient sau nu, avem reguli, condiționări și credințe despre ce înseamnă să ne iubim. Ne setăm limitări și ne judecăm pentru modul în care alegem să iubim. Dacă încă mai crezi că este un act de egoism să te iubești, este foarte probabil să întâmpini dificultăți în a înțelege de ce încercările tale de a-ți oferi iubire eșuează.

5. Așadar, care sunt regulile sau condiționările de care te poți elibera pentru a te iubi mai mult decât o faci în prezent?

Ce spui, găsești printre credințele tale despre a te iubi unele care nu-ți mai servesc? Eu bănuiesc că da. Această căutare și descoperire a credințelor, regulilor sau condiționărilor pe care le ții aproape, este un pas simplu și puternic pentru a schimba direcția. Dă-ți voie să fi curioasă!

Așterne-le pe hârtie, acesta este un prim pas în călătoria ta.

6. Cum faci de îi iubești necondiționat pe cei dragi ție ? 

Atunci când ne este foarte greu să ne iubim, un lucru care ne poate oferi o perspectivă proaspătă este să ne gândim cum îi iubim pe cei dragi nouă. Deseori suntem capabili să-i iubim pe cei din jurul nostru fără limitări, dar când vine vorba despre a ne oferi nouă același tip de iubire eșuăm. Gândește-te acum la cele mai apropiate relații pe care le ai. Cum arată pentru tine să iubești pe cineva apropiat ție? Cum se simte? Dă-ți voie să observi tiparele utilizate în a-i iubi pe ceilalți și începe să te gândești cum poți folosi acele tipare pentru a te iubi.

7. De ce ai nevoie pentru a te simți mai împăcată cu tine?

Se întâmplă să existe ceva ce trebuie să finalizezi pentru a te simți împăcată cu tine însuți? Poate că e vorba despre a-i spune cuiva adevărul, setarea unor limite proprii, sau chiar o privire asupra rutinei tale zilnice de îngrijire pentru a o îmbunătăți. Există vreun lucru ce odată bifat îți va permite să acționezi și să trăiești din iubire și nu din frică?

8. De ce anume te agăți și nu-ți mai folosește în prezent?

Iubirea de sine presupune să-ți faci galerie și să ai grijă de tine, chiar și în momentele dificile. Uneori acest lucru înseamnă să lași în urmă lucruri care nu mai servesc scopului. Spune-mi, se întâmplă să fie ceva de care te agăți sau îți e teamă să-i dai drumul și nu-ți este de ajutor în misiunea ta?

9. Ce prețuiești cel mai mult la tine? 

Descoperă ceea ce prețuiești la tine ca persoană. Este oare bunătatea ta, onestitatea ta, abilitatea de a comunica asertiv, sau oare loialitatea ta? Fi cinstită și notează-ți tot.

10.  Ce te împlinește? 

Sunt oare anumite lucruri care-ți fac inima să-ți salte de bucurie? Se întâmplă să le faci des? Oare cum ai putea să le crești prezența în viața ta?

Dacă nu ești sigură ce anume te împlinește, acordă-ți acest moment pentru a te gândi cum îți petreci timpul. Cum arată zilele, serile sau weekend-urile tale? Reflectă ele un mod de viață care te împlinește? Dacă nu, ce anume poți schimba și crea în viața ta pentru a aduce mai multă împlinire?

11.  Care este adevărul despre tine? 

Este momentul în care descoperi cine ești cu adevărat. Nu vorbesc despre persoana pe ar descri-o părinții sau prietenii tăi, ci despre persoana care ști că ești în adâncul sufletului tău, adevăratul tu. Cine este acea persoană? Care este adevărul?

12.  Cum pot schimba ceea ce simt acum? 

Pentru a te iubi este nevoie să fi conștientă de cum să navighezi printre stările emoționale. Este oare ceva ce te ajută să le depășești în loc să te simți copleșită? Poate este vorba de o plimbare, schimbare de peisaj, chiar a plânge sau poate a vorbi cu un prieten. Recreează și repetă aceste lucruri care funcționează pentru tine.

13.  Ce faci pentru a te simți mai bine? 

Iubirea de sine presupune o schimbare conștientă de la frică la iubire. A rămâne blocată sau copleșită de situațiile și sentimentele negative nu te ajută pe termen lung. A ști cum să te faci să te simți mai bine, a trece către o stare pozitivă și a învăța din experiențele întâlnite este un instrument prețios pe care merită să îl ai în kit-ul tău de iubire de sine. Dă-ți voie să fi curioasă despre ce anume te face să te simți mai bine când starea ta nu este cea pe care ți-o dorești.

14.  Ce ți-ai dorit să încerci dintotdeauna și nu ai avut curajul să faci? 

Identificarea intereselor și pasiunilor neexploatate încă este una dintre cele mai bune modalități de a întări iubirea de sine. Vrei să faci ceva de ani de zile, dar nu ai avut curajul să faci? Uneori, a-ți oferi aceste elemente de noutate poate fi o modalitate imensă de a-ți arăta dragoste.

15.  Oare cum ai putea să te iubești îndeajuns, astfel încât să te ierți, să te hrănești sufletește, să ai grijă de corpul tău și să trăiești în prezent? 

Care sunt pașii pe care poți să-i faci deja pentru a începe să te iubești îndeajuns astfel încât să te îngrijești în modul pe care îl meriți?

Da, la fel ca în orice călătorie este nevoie să faci primul pas. Alege să faci un singur lucru care te va duce către misiunea ta și începe să te prioritizezi. Dă drumul fricii și hotărăște să fi curioasă despre cum ai putea să te tratezi așa cum meriți. Cheia succesului este să începi, chiar și cu un pas mic.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.