Copilăria, piatră grea …

Nu sunt suma lucrurilor care mi s-au întâmplat, ci ceea ce eu aleg să devin. – Carl Jung

Una dintre cele mai importante călătorii pe care fiecare dintre noi ar trebui să o facem este aceea în care lăsăm în urmă copilăria și ne modelăm viața de adult.

Marea noastră majoritate am avut perioade fericite și mai puțin fericite în copilărie. Putem afirma cu certitudine că a existat în viața fiecărui individ cel puțin o încercare sau suferință. Și pentru că la momentul întâmplării nu eram echipați cu cele necesare înțelegerii pe de-antregul a evenimentului, rămân răni pe care alegem să le păstrăm aproape de noi.

Mesajul meu către voi este acesta:

Nu sunteți responsabili pentru ceea ce vi se întâmplă în copilărie, însă aveți responsabilitatea de a vindeca acele răni ca adulți.

Indiferent de cele întâmplate, chiar dacă am suferit, ne-a durut sau am rămas cu traume, ca adulți avem puterea de a analiza întâmplările, de a vedea în ce fel suntem afectați, de a învăța lecția, de a ierta și mai ales de a merge mai departe.

Procesul de rememorare este parte din procesul de maturizare și pregătire de a deveni părinți la rândul nostru. Aceasta este poate cea mai bună lecție de parenting, deoarece ne subliniază că nu există părinte perfect. În lumea reală, fiecare dintre noi avem răni, suferințe, credințe limitative, defecte și zi de zi ne iertăm pentru a ne putea deschide inima unei noi zile.

Nu este ușor să treci peste copilărie mai ales când a lipsit mediul protector și nu te-ai simțit iubit necondiționat. Nu încerc să minimizez suferințele nimănui, ba dimpotrivă încerc să vă ajut să dați sens celor întâmplate.

Credința mea este aceea că tot ce ni s-a întâmplat în copilărie a fost conceput ca să ne ajute să creștem, să evoluăm și să fim cei de azi.

Așadar te îndemn să sapi adânc, să nu-ți fie teamă și să observi ce descoperi ca lecție.

Răspunde-ți la următoarea întrebare:

Ce anume trebuie să păstrezi sau la ce anume trebuie să renunți ca să-ți trăiești propria poveste?

Dacă dorești să treci prin acest proces însoțit, dă-mi de veste. Sunt aici pentru tine.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.