Ce este coaching-ul?

Care sunt speranțele și visurile tale?

Ce este important pentru tine?

Oare ai tot ce meriți să ai?

Ce este posibil pentru tine?

Imaginează-ți că există o cale prin care poți explora diverse răspunsuri la întrebările de mai sus.
Imaginează-ți că poți porni într-o călătorie fără vehicul, fără a fi necesar să te deplasezi sau să-ți cauți cazare.
Imaginează-ți că poți testa realități diferite, perspective și conjuncturi fără a fi cu adevărat în ele și a suporta poate consecințele unor alegeri nepotrivite.

Coaching-ul este o călătorie alături de cineva capabil să te ajute să-ți împlinești cele mai frumoase visuri și să devii persoana care ți-ai dorit să fii.

Nu are nimic de-a face cu predarea sau oferirea de soluții, este o conversație între egali, un parteneriat.
Coach-ul nu te consideră ca fiind ceva de reparat, ceva incomplet ci dimpotrivă ești considerat plin de resurse și capabil să descoperi singur răspunsurile necesare ție. Tocmai de aceea în coaching principalul instrument sunt întrebările care au menirea de a te ajuta să vizualizezi drumul potrivit ție.

Coach-ul este doar un ghid pe drumul către apogeul propriei tale evoluții.

Important de menționat este că în sesiunile de coaching te vei concentra asupra prezentului și viitorului. Menirea acestor sesiuni este aceea de a te ajuta să-ți crești nivelul de performanță, sa-ți clarifici scopul și viziunea, astfel încât să-ți îndeplinești și să atingi adevăratul tău potențial.

Meritul coach-ului este acela că descătușează potențialul oamenilor, îi învață să învețe, nu le predă.

Pentru a exemplifica rolul coach-ului voi reda mai departe o analogie folosită de Sir John Whitmore într-una dintre cărțile cele mai faimoase din acest domeniu – COACHING PENTRU PERFORMANȚĂ.

Omul este precum o ghindă, deoarece fiecare ghindă are în sine potențialul de a deveni un stejar magnific. Avem nevoie de hrană, de încurajare și de lumină pentru a crește, deoarece stejarul este deja în noi.

„Puieții de stejar, cei care cresc în sălbăticie dintr-o ghindă, dezvoltă rapid o singură rădăcină principală, nu mai groasă decât un fir de păr, prin care caută apa. Aceasta poate să coboare până la un metru adâncime, chiar dacă puiul de stejar nu depășește 30 de centimetri. Atunci când este cultivat într-o pepinieră comercială, rădăcina principală tinde să se încolăcească la fundul ghiveciului și se rupe în momentul în care răsadul este tranplantat, ceea ce produce un regres semnificativ în dezvoltarea acestuia, până la creșterea unei noi rădăcini. Nu se acordă suficient timp conservării rădăcinii de bază, iar majoritatea cultivatorilor nici măcar nu știu de existența acesteia sau de scopul său.
Când transplantează un puiet de stejar, grădinarul înțelept va desfășura fragila rădăcină, îi va îndrepta vârful și îl va strecura într-o gaură verticală adâncă, pe care a săpat-o în pământ cu ajutorul unei bare metalice. Puținul timp investit în acest proces, în stadiul incipient al vieții copacului, îi asigură supraviețuirea și îi permite să se dezvolte mai repede și să devină mai puternic decât frații săi cultivați comercial. „


Atunci când oamenii apelează la coaching calcă pe urmele grădinarului înțelept. Chiar și o singură sesiune de coaching, care durează aproximativ o oră, îți va permite să te dezvolți mai repede și mai puternic precum stejarul a cărui existență s-a împletit cu a grădinarului.

Programează acum o sesiune de coaching completând formularul care se găsește AICI.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.