Care este povestea ta?

Nu-mi pasă ce faci sau ce deții. Imi doresc să știu doar cine ești. Îmi doresc să știu ce te face unic, experiențele pe care le-ai trăit și lecțiile pe care le-ai învățat. Vreau să știu povestea ta

Care este povestea ta? Toata lumea are una. Nu există două povești la fel.
Există peste 7 miliarde de oameni în această lume și niciunul nu este ca tine. Ești unic. Întreaga ta călătorie, inclusiv copilaria, provocările, experiențele, realizările și lecțiile tale învățate cu greu, sunt toate o serie de întâmplări care te-au adus chiar către acest moment când citești aceste rânduri.

Fiecare persoană pe lângă care treci pe stradă are povestea ei. Fiecare persoană care stă la rând în fața ta la magazin are povestea ei. Fiecare prieten și coleg de serviciu are povestea lui.

Gândește-te la milioanele de momente, serii de evenimente care au condus o persoană să îți iasă în cale. Cine este ea cu adevărat? De unde a venit? Ce își dorește cu ardoare? Ce o face să se comporte într-un fel sau altul?

Viața este o tapiserie țesuă de oameni care intră și ies din viața ta. Acești oameni vin în viața ta pentru un motiv și rămân fie un sezon sau o viață. Fiecare dintre ei are ceva de oferit și împărtășit cu tine. Imaginează-ți tratând fiecare persoană pe care o întâlnești, indiferent cât de trecătoare sau nu, ca o poveste care așteaptă să fie spusă. Dar povestea poate fi spusă numai dacă cineva cere să o audă. Vei întreba? Acea persoană care sta în fața ta, indiferent cine este, tânără sau în vârstă, înstărită sau săracă, nepoliticoasă sau amabilă, este ca un film de succes, gata să te entuziasmeze. Dar pentru asta, trebuie să cumperi mai întâi un bilet.

În timp ce stau într-o cameră plină de oameni la o sesiune de formare, mi-am dat seama că fiecare conversație a fost deschisă cu aceeași întrebare: ‘‘Cu ce te ocupi?’’.
Căutăm să înțelegem și să definim oamenii prin ceea ce fac zi cu zi. Da, literalmente, și din nu stiu ce motive, ne-am obișnuit să categorisim și etichetăm întreaga valoarea a unui om pe care doar ce l-am cunoscut, pe baza a ceea ce lucrează. Consider că această obișnuiță ne dezumanizează grav!

Contează mai mult cu ce te ocupi decât cine ești? Cu siguranță, nu!
Ceea ce faceți este doar o mică parte din ceea ce sunteți ca ființă umană.

Ne pasă oare îndeajuns de mult unul de altul și suntem destul de interesați de ceea ce putem învăța unul de la celălalt pentru a putea schimba întrebarea din “Cu ce te ocupi?” în “Cine ești? Care este povestea ta?”

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.