Libertate vs. Obligativitate

Dreptul de a alege însemnă libertate.

Capacitatea de a alege presupune posibilităţi nelimitate pentru a ne crea un viitor plin de visele şi dorinţele noastre.

Alegerea ne oferă speranţă.

Dacă vrem să înţelegem mai bine cum am creat realitatea prezentă, nu trebuie decât să vedem alegerile pe care le-am făcut în trecut.

Examinarea condiţiilor actuale ne va demonstra că am ajuns unde suntem, în urma rezultatelor deciziilor luate ieri, alaltăieri şi în zilele anterioare.

La fel, dacă vrem să vedem cum ne va fi viaţa în viitor, trebuie să studiem alegerile pe care le facem astăzi. Poate că nu ne-am gândit niciodată la viaţa noastră în acest mod. Dar, este cert că viitorul va depinde de deciziile luate de noi, chiar în acest moment.

Desigur că putem să ne păcălim, spunându-ne că acţiunile noastre nu au nici o importanţă – în special dacă ştim că nimeni nu ne vede. Dar toate alegerile noastre au o influenţă asupra viitorului.
Dacă ne uităm la oamenii care au făcut ceva important la nivel mondial, vedem că toţi au adoptat soluţii pline de curaj. Vedem că ei au luat acele decizii cu claritate, certitudine şi hotărâre. S-au educat în a lua decizii care nu erau întotdeauna uşor de luat.

Deseori ni se spune să ne oprim din a căuta răspunsul și să privim drept în față, unde găsim o singură alternativă, cea potrivită pentru oricine altcineva numai pentru noi nu.

Suntem etichetați și puși să respectăm reguli care contravin întregului nostru sistem de valori.

Oare ce contează pentru noi?

Să fim pe placul cuiva, să mulțumim, să ne încadrăm în anumite rigori sau să fim noi înșine, să contribuim cu idei inovative, păreri diferite și verticalitate?

Te încurajez să pui întrebări, să ieși din tipare, să fii sigur că totul îți e clar și de abia apoi să ALEGI.

Nu accepta OBLIGATIVITATEA impusă de cei de lângă tine ca fiind calea.

Calea ta e unică!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.