Puterea imaginației #02

26 Octombrie 2019 în parteneriat cu Biblioteca ION VLAD Fetești și postul de radio local ORION RADIO – Frecvență cu Efervescență m-am întâlnit cu un alt grup de copii minunați din Fetești care au pornit în călătorie și s-au întors cu resurse nemaiîntâlnite și nemaiauzite:

  • îmbrățișări țopăitoare
  • borcane cu pupici
  • inimioare cu iubire
  • curaj cu buline

Și de această dată am ales imaginația și creativitatea deoarece sunt abilități esențiale pentru orice individ indiferent de vârstă.

În zilele noastre, imaginația și creativitatea reprezintă o necesitate în orice domeniu.

Când ne gândim cum ne-am putea pregăti copiii pentru viitor, provocarea consta în a cunoaște ce abilități le vor fi necesare peste 20-30 de ani.

Consider că abilitatea de a naviga cu încredere prin situații și solicitări variate cu ajutorul imaginației și al creativității, îi va ajuta oriunde vor fi.

Persoanele care fac loc imaginației și creativității în viețile lor declara că astfel găsesc sens, împlinire, stare de bine.

Este responsabilitatea noastră, ca părinți, să dăm copiilor șansa de a-și valorifica potențialul creativ și de a trăi o copilărie plină de magie, bucurie și libertate.

Evenimentul face parte din proiectul ATELIERUL DE LECTURĂ, în timpul căruia copiii pot VEDEA, AUZI și ATINGE personajele din carte.

Proiectul își propune să transforme concepte ce pot părea abstracte pentru copii în instrumente utile în viața de zi cu zi: la școală, în parc, în familie, în relațiile cu cei mai mici sau mai mari decât ei.

Facem acest lucru călătorind pe tărâmul imaginației, al jocului și al cunoașterii.

Încurajându-i să citească, îi ajutăm să-și dezvolte vocabularul, să-și utilizeze imaginația și să-și antreneze memoria. Lectura îi va ajuta să crească armonios.

Nu e niciodată prea devreme să le citim copiilor și nici prea târziu …

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.