Ce poți face cu o idee? #04

01 Septembrie 2019 în parteneriat cu centrul comercial Sun Plaza, proiectul ATELIERUL DE LECTURĂ a făcut parte din seria de demonstrații gratuite oferite copiilor în cadrul evenimentului „Educația o descoperi altfel: un pic mai la îndemână”.

Într-un cadru în care domnea forfota și fiecare era pe grabă, o ceată de copii curioși au reușit să se concentreze pe ei înșiși, să analizeze un concept abstract și să își întărească convingerea că o idee poate schimba lumea.

În cadrul atelierului de dezvoltare personală prin lectură copiii au o experiență de învățare integratoare. Creăm o scară funcțională între creierul inferior si cel superior și asimilăm conceptele implicând toate părțile creierului, ca un întreg.
Creierul inferior, cel unde locuiesc emoțiile, este stimulat prin imagini, atingerea/mirosirea personajelor, voce și muzică de fundal.
Creierul superior, unde întâlnim cortexul cerebral și diferitele sale componente, este stimulat de discuții, informațiile primite în cadrul lecturii și multe altele.

Evenimentul face parte din proiectul ATELIERUL DE LECTURĂ, în timpul căruia copiii pot VEDEA, AUZI și ATINGE personajele din carte.

Proiectul își propune să transforme concepte ce pot părea abstracte pentru copii în instrumente utile în viața de zi cu zi: la școală, în parc, în familie, în relațiile cu cei mai mici sau mai mari decât ei.

Facem acest lucru călătorind pe tărâmul imaginației, al jocului și al cunoașterii.

Încurajându-i să citească, îi ajutăm să-și dezvolte vocabularul, să-și utilizeze imaginația și să-și antreneze memoria. Lectura îi va ajuta să crească armonios.

Nu e niciodată prea devreme să le citim copiilor și nici prea târziu …

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.