Ce ne face să fim UNICI? #01

13 Septembrie 2019 în parteneriat cu centrul creativ și recreativ BUFNIȚA DIN TEI a avut loc evenimentul cu tema „Ce ne face să fim UNICI? / Ce ne face să fim SPECIALI?”.

Aceste două concepte abstracte au devenit clare, prietenoase și copiii au înțeles că sunt mult mai mult decât ceea ce dețin sau cum arată.

Trăim într-o societate care stabilește încă de la naștere cine ești, iar cultura nu oferă vreo alternativă viabilă la această definiție.

Identitatea noastră individuală nu e decât o mică și necontestată parte din identitatea comună a societății în ansamblul ei.

În acest context, concepția pe care o ai despre tine însuți te însoțește permanent și îți influențează orice experiență.

De aceea, este important să îți cunoști atuurile, să știi ce te diferențiază de cei din jur și mai ales: Ce te face să fii UNIC? și Ce te face să fii SPECIAL?

Împreună cu niște pitici tare veseli am discutat și concluzionat următoarele:

  • Magia se află în noi!
  • Suntem UNICI din ziua în care ne-am născut!
  • Ceea ce ne face să fim SPECIALI se află înauntrul nostru!

Lectura cărții scrise de Ina Curic – Unicorn(ed) ne-a fost vehicul și promitem să nu uităm de magia noastră (unicornului).

Evenimentul face parte din proiectul ATELIERUL DE LECTURĂ, în timpul căruia copiii pot VEDEA, AUZI și ATINGE personajele din carte.

Proiectul își propune să transforme concepte ce pot părea abstracte pentru copii în instrumente utile în viața de zi cu zi: la școală, în parc, în familie, în relațiile cu cei mai mici sau mai mari decât ei.

Facem acest lucru călătorind pe tărâmul imaginației, al jocului și al cunoașterii.

Încurajându-i să citească, îi ajutăm să-și dezvolte vocabularul, să-și utilizeze imaginația și să-și antreneze memoria. Lectura îi va ajuta să crească armonios.

Nu e niciodată prea devreme să le citim copiilor și nici prea târziu …

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.