Ce ne face să fim UNICI? #02

20 Septembrie 2019 în parteneriat cu BIBLIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREȘTI filiala EMIL GÂRLEANU am susținut un nou atelier în jurul ideilor de UNICITATE și A FI SPECIAL.

Am fost întrebată de ce am ales să creez un atelier în jurul acestor idei.

Ei bine, am făcut-o pentru că am auzit/văzut/simțit de prea multe ori discriminarea de orice fel. Fie că este vorba despre copii, adolescenți sau adulți, ea face victime oriunde și oricând.

Nu contează mediul social, educația sau experiențele avute, mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi va avea o remarcă/un comportament discriminatoriu la adresa cuiva. E greu (nu IMPOSIBIL, dar greu) să schimbi tendința asta de a încerca să te valorizezi coborând pe altcineva. Se pare că nouă oamenilor ne este mult mai ușor să ne uităm la „defectele” celor din jur decât să ne bucurăm de ființele minunate ce suntem, de unicitatea și darurile noastre speciale.

Așa că folosind principiul conform căruia putem controla doar ceea ce ține de noi și nu de ceilalți, am ales să mă focusez pe a facilita acest proces de cunoaștere, de descoperire și de prețuire a noastră.

Și pentru că mi-ar fi plăcut să aflu despre toate aceste lucruri încă de pe vremea când eram copil, am ales să le vorbesc lor primii, copiilor.

Evenimentul face parte din proiectul ATELIERUL DE LECTURĂ, în timpul căruia copiii pot VEDEA, AUZI și ATINGE personajele din carte.

Proiectul își propune să transforme concepte ce pot părea abstracte pentru copii în instrumente utile în viața de zi cu zi: la școală, în parc, în familie, în relațiile cu cei mai mici sau mai mari decât ei.

Facem acest lucru călătorind pe tărâmul imaginației, al jocului și al cunoașterii.

Încurajându-i să citească, îi ajutăm să-și dezvolte vocabularul, să-și utilizeze imaginația și să-și antreneze memoria. Lectura îi va ajuta să crească armonios.

Nu e niciodată prea devreme să le citim copiilor și nici prea târziu …

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.